ANALYTICS

EINS Analytics

 

Lösningen på många problem är ofta en kombination av verktyg, processer, kompetens och även kultur

Med en lång historia inom SAP BW har vi jobbat, och jobbar fortfarande, med några av de största och mest komplexa kunderna. Idag jobbar vi över hela analytics-domänen och hjälper våra kunder att driva sina affärer framåt med hjälp av analytics.

 

Vi är inte begränsade till någon specifik plattform eller teknologi men vi rekommenderar verktyg som vi vet vad dom går för och som  passar in i vår analytics-filosofi.

 

 

Förutom lösningsarkitektur erbjuder vi även expertis inom följande områden nedan:

Vår Analytics Filosofi

 

Evolution – konstant förändring

  • Ha alltid en plan men var inte rädd för att ändra den
  • Evolutionära processer där misstagen är små och förbättringar frekventa
  • Öppna system, best-of-breed – natural selection

Decentralisering

  • Autonoma enheter av optimal storlek – eliminera beroenden

Deltagande

  • Mångas bidrag framför de fås

Transparens

  • Det som inte är synligt kommer inte att ifrågasättas eller ändras
Slutavändarupplevelse

Slutanvändare bryr sig inte om så mycket annat än vad de ser och upplever framför sig och det är som det skall vara. Vanligtvis klagar de över prestanda, inkorrekt data, dålig design, långa ledtider, verktygens användarvänlighet o.s.v. Det kanske är dags att sluta fred med slutanvändarna? Varför detta är på toppen av vår lista är för att det är i slutändan det viktigaste.

Öka verkningsgraden

Investeringarna ökar men leveransen följer inte med? Tar det för lång tid innan ni ser synbara resultat från era utvecklingsprojekt eller att det är onödigt svårt att förverkliga även triviala krav?

Man behöver inte nödvändigtvis börja om från början för att få upp verkningsgraden utan istället försöka förstå hur de existerande resurserna kan (t.ex. data, verktyg, kompetens) kan användas mer effektivt. Börja med att vända på de mindre stenarna innan du går på de stora.

Kapacitet och framtidssäkring av systemlandskapet

Datavolymerna ökar alltjämt och många företag befinner sig i en situation där de inte kommer att kunna hantera dessa volymer, om det inte redan är så. Att bygga ut de gamla modellerna kan ibland innebära stora investeringar och den typen av beslut tar tid att få igenom. Det finns alternativ.

Det kan ligga en stor utmaning i att få kontroll över ett systemlandskap då det involverar flertalet affärsprocesser och system, beslutsfattare och även organisationer. Data Lakes, molnbaserad BI / Analytics, prestandalager, advanced analytics, self-service är kanske områden ni redan jobbar med. Om så kan vi hjälpa er med dessa initiativ, och om inte, kanske ni vill veta mer.

Processer, styrning-förvaltning och organisation

Många är fast i sina vattenfallsprocesser (att bara använda agil terminologi har ingen större effekt), funderar på DevOps eller på hur man organiserar styrningen av analytics-lösningar. Hur kan man agera lokalt men samtidigt passa in i helheten?

Brist på klarhet kring definitioner, dataägarskap, ansvar, säkerhet o.s.v., är typiska problem. Vi har erfarenhet av att jobba med dessa frågor.

Datadriven organisation

Vad är egentligen en datadriven organisation och i vilken grad är det relevant att vara datadriven? Att komma dit sker inte över en natt men att skapa förutsättningar för det är en bra början. Att göra data tillgängligt, kompetens och verktyg är grunder som man först måste hantera. Fråga oss!

Utöka din affär genom Analytics

Big Data, Avancerad- eller Prediktiv Analytics är vanliga buzz words men få förstår egentligen hur man applicerar detta i sin organisation. Vi hävdar inte heller att vi kan allt inom detta men vi vet hur man kommer igång och vi vet att det är ett kraftfullt verktyg för att hitta nya möjligheter.

VÅRA PARTNERS

Vi är partners med SAP, BIRST and EXASOL men vår kunskapsbas sträcker sig över många andra plattformar.

 

 

SAP
SAP BusinessObjects Business Intelligence
SAP BW 4/HANA
SAP Analytics Cloud
SAP Business by Design Analytics
SAP Business Warehouse

Birst
A truly next generation platform for enterprise BI and analytics
Birst is the only enterprise business intelligence platform that connects together the entire organization through a network of interwoven virtualized BI instances on-top a shared common analytical fabric. Birst enterprise BI delivers the speed, self-service, and agility front-line business workers demand, and the scale, security, and control to meet rigorous corporate data standards. Birst delivers all of this and much more with low TCO via public or private cloud configurations.

Tableau
Tableau is business intelligence software that helps people see and understand their data.

EXASOL
Discover EXASOL’s intelligent, high-performance in-memory analytic database that just works.

EXASOL is a high-performance, in-memory, MPP database specifically designed for analytics. From business-critical data applications to advanced analytics, EXASOL helps you analyze large volumes of data in real-time, helping you to accelerate your BI and reporting and turn data into value.

Martin Stillnerus

Analytics

mobile : +46 732 323986

e-mail : martin.stillnerus@eins.se

W-liten

EINS

World Trade Center

Klarabergsviadukten 70

111 64 Stockholm

T: +46 8 519 31010

e-post: info@eins.se

Follow us